Tryckeriet

I den stora tryckerihallen ryms en tryckpress för sten-litografi, en koppartryckspress av mellanformat, en s.k. provtryckspress för kliché, träsnitt eller blytyper. Tryckeriversamheten samsas med UV-kopieringsram där man överför bilden till plåt. Här kan också fotografiska ädelförfaranden utföras. Utrustningen fungerar utmärkt för bl.a. gummitryck, platina/palladium-typi och fotogravyr med fotopolymerplåt. Vill man arbeta med cyanotypi, utkopiering mm. så ska det fungera lika bra. Det finns många stora och funktionella avlastningsytor, ljusbord och montagebord med linjaler. Arkivhurtsar är ett måste för att kunna få undan det som annars är i vägen för aktuella projekt.

Tillskärning av plåtar sker i en stor plåtsax som är utlånad av Halldings Hyrtält. Den är placerad i en korridor som leder till garagedörrarna.

Entréhallen är även en fikahörna, ett litet pentry med bryggare, vattenkokare, mikro, kylskåp, diskbänk och WC.

En stor trivselfaktor är musikanläggningen. Förstärkare med radio, vinylgrammofon, kassettbandspelare, datoringång. Med datorn kan man podda, spela MP3 eller använda Spotify Premium.

Entréhallen är även en fikahörna med bryggare, vattenkokare, mikro, kylskåp, diskbänk och WC.

Förstärkare med radio, vinylgrammofon, kassettbandspelare, datoringång. Med datorn kan man podda, spela MP3 eller använda Spotify Premium.

Om Nattugglan
Skånegatan 4
Tryckeriet
Mörkrummet
Datorverkstaden
Utställning